“Ik hou van koken, van tuinieren en van weten waar mijn eten vandaan komt. Dus toen ik hoorde over de workshop rond het kweken van oesterzwammen, was ik meteen geïnteresseerd. Champignons zijn een enorm voedzame en duurzame bron van voeding. Mijn man en ik hadden het thuis al eens geprobeerd, maar dat lukte niet goed. Tijdens de workshop ontdekte ik hoe het proces écht werkt, en dat maakte me super enthousiast. Wat ik vooral leuk vond, was dat je tegelijk leert over biologie, techniek én samenwerken. Het bracht mensen samen, en dat groepsgevoel – het samen groeien, koken, uitproberen – dat is voor mij het mooiste. Ik zie er ook toekomst in: met kinderen werken rond paddenstoelen, workshops geven, misschien zelfs verder studeren in biotechnologie. Dit project raakt voor mij aan alles wat ik belangrijk vind: duurzaam leven, leren door te doen en mensen verbinden via voeding.”

Gepubliceerd op
02/06/2025 - 10:57

Terug naar het overzicht

Jouw bijdrage helpt ons vrouwen te versterken.

Haal meer uit onze website dankzij cookies

Onze website maakt gebruik van enkele cookies. Kies zelf hoeveel cookies je wil eten. Werkt de knop niet? Dan maak jij gebruik van een plugin of browser die je belet verder te gaan. Je kan dan even de shield modus uitzetten, alles weigeren, en dan de shield modus weer activeren.

Ik accepteer alle cookies Cookies weigeren Stel uw voorkeuren in